Desert clatite de post cu bautura eco din orez

de Merisor in Dulciuri, 22 Noi 2019 | 2898 vizualizari

 

Și în post ne putem delecta cu deserturi delioase, cum sunt clătitele, doar trebuie să găsim combinația care ne place și să potrivim textura compoziției.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml băutură eco din orez
  • 400 ml apă minerală
  • 1 lingură zahăr brut
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 350 g făină
  • 1 lingură ulei de cocos, pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post cu bautura eco din orez:

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât foarte puțin dulce, pentru că le servesc cu dulceață, gem, diverse creme de ciocolată, toate dulci. Cernem făina în alt vas, împreună cu praful de copt, apoi adăugăm și un praf de sare. Turnăm băutura eco din orez peste făină și amestecăm până la omogenizare, apoi, diluăm compoziția cu apă minerală. Adăugăm și esența, omogenizăm din nou compoziția și o lăsăm să se odihnească 10-15 minute, timp în care bulele de apă minerală dispar. Punem tigaia la încins, la foc mediu spre mare și topim puțin ulei de cocos în ea, atât cât să o ungem uniform. Turnăm un polonic de aluat și îl întindem uniform pe toată baza tigăii, înclinând tigaia într-o parte și în cealaltă. Lăsăm clătita să se rumenească bine pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe cealaltă parte. Procedăm așa cu toate clătitele, ungând de fiecare dată tigaia cu ulei de cocos și reducând pe parcurs intensitatea focului, pentru a nu le arde. Uleiul de cocos a dat o aromă aparte clătitelor, dar și culoarea parcă este mai intensă. Am făcut proba și fără a unge tigaia cu ulei, dar clătitele ies fără luciu, deci nu-mi plac. De fapt, eu și la clătitele clasice folosesc un strop de ulei sau unt, exact pentru acest luciu. După cum spuneam la început, tare bune au ieșit aceste clătite de post cu băutură eco din orez, sper să le testați și voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post cu bautura eco din orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce