Desert cornulete cu gem

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 11864 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt gras
  • 100 ml iaurt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 300 g făină
  • 3 g praf de copt
  • gem
  • zahăr pudră vanilat
  • extra făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.

Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.

Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.

De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).

Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.

Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.

Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.

Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina