Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 5881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare)
  • ulei pentru uns blatul de lucru
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca:

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri. Asezam gemul si formam cornuletele.

In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade C si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mafine