Desert cozonac cu Fanta

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4274 vizualizari

 

Am vazut la Ina si Cleme si am zis sa fac si eu. Avand mofturosi eu am facut un cozonac numai cu rahat si unul numai cu nuca.
"Reteta de post creativa"

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 900 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie uscata
  • 130 ml ulei
  • 500 ml suc de portocala acidulat (Fanta)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • UMPLUTURA
  • 400 g rahat
  • 250 g nuca
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 5 linguri suc Fanta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu Fanta:

Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata.

Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina.

Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute.

Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Rahatul se taie bucatele mici.

Intr-un castron se pune nuca macinata, zaharul, cacaoa, esenta de rom si sucul Fanta si se amesteca bine sa devina o pasta care se va intinde pe aluat.

Aluatul dupa crestere se rastoarna pe blat si se imparte in patru parti egale, cate doua pentru un cozonac.

Se intind doua dreptunghiuri ajutandune de podul palmei si nu de sucitor.

Pe ambele dreptunghiuri intindem crema de cacao si se rasucesc sul.

Se impletesc cele doua suluri si se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.

Celelalte doua bucati de aluat se intind si se pune rahatul pe toata suprafata.

Se fac sul, se impletesc si se pun in tava tapetata.

Cozonacul se poate face si combinat, un sul ci cacao si unul cu rahat, impletit si pus in tava.

Ambele tavi se acopera cu un prosopSi se lasa la crescut 30 de minute.

Se ung cu ulei si se presara zahar.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scot din tava, se aseaza pe o latura si se lasa la racit acoperit cu un prosop.

Nu se taie cald cu cutitul, se rupe.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata