Desert crema de zahar ars

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2018 | 6506 vizualizari

 

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este vorba de crema de zahar ars sau creme brulee, cum este cunoscut in bucataria franceza.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar pentru caramel
  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer.

Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele.

Lasa amestecul deoparte si pune 150 gr de zahar intr-o craticioara sa se caramelizeze.

Cand devine auriu, opreste focul si imparte caramelul in forme individuale sau intr-o tava ce va merge la cuptor.

Lasa caramelul sa se raceasca putin, apoi toarna compozitia de lapte.

Pune crema de zahar ars la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine de tot.

Lasa-le apoi la racit si pune formele in frigider 2-3 ore.

Rastoarna crema de zahar ars pe farfurie si serveste-o cu putina frisca sau fructe.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie