Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

de Lau in Prajituri, 19 Sep 2020 | 2873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 aluat de foietaj
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condesat
  • 1 l lapte
  • 200 g amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca:

Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile,

Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul  la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete la temperatura camerei,esenta de vanilie,acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca foarte bine.

Aluatul de foietaj il impartim in 2(daca nu vine impartit)intindem putin cu sucitorul,aduagam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita.

Coacem la 200 grade C, cca 10 min pana ce se rumeneste.

Repetam la fel si cu a 2 foaie de foietaj.

Intre timp mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul si devine ferma, adaugam laptele condensat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava adaugam foaia de aluat, frisca, dam la rece 10 min dupa care adaugam crema si deasupra foaia de aluat si dam la rece cateva ore inainte sa fie servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca