Desert faguri

de Ina in Dulciuri, 1 Ian 2019 | 7743 vizualizari

 

Totdeauna mi-au placut fagurii si imi era ciuda ca eu nu am forma speciala sa-i prepar.
De Craciun am decis sa-i fac si am folosit  forma de waffle de la LIDL. 
Deliciosi si extrem de pufosi!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte dulce
  • făină ( 16-18 linguri )
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu
  • o lingurita cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema :

  • crema de ciocolata cu gust de alune ( gata preparata, la borcan )
  • 200 g mascarpone
  • o fiola cu esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam esenta de rom si praful de sare.  

Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge singur din lingura.

Pentru ca eu nu am forma speciala de faguri, le-am copt in forma de Waffle punand cu lingura o cantitate foarte mica in mijlocul sabloanelor de inimioare, astfel incat la copt sa obtinem forme rotunde. De asemenea, pentru a iesi pufoase si nu foarte plate, nu am inchis forma la maxim ci am tinut capacul la limita de sus a aluatului, cat sa se coaca usor. 

Crema :

Mixam crema de ciocolata cu gust de alune impreuna cu 200 g mascarpone si o fiola de esenta de rom. 

Cu aceasta crema lipim fagurii doi cate doi, alegand bucatile cat de cat asemenatoare ca forma. 

Pudram usor cu zahar cu aroma de vanilie .

Pana la servire pastram prajiturile in recipiente inchise, pentru a se mentine pufoase. 

TIPS-URI

1

Fagurii vor fi foarte pufosi dupa 1-2 ore de la umplere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme