Desert gogosi glazurate

de AlexTeacher in Prajituri, 11 Apr 2018 | 5045 vizualizari

 

Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special. Am pentru voi si cateva variante pentru decorare... cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos sau bezele, dar adevarul e ca puteti sa va jucati cat de mult vreti.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 140 ml de lapte caldut
  • 14-15 g de drojdie uscata
  • 475 g de faina de calitate plus extra pentru blatul de lucru
  • ½ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 90 g zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 90 g de unt 82% grasime, nesarat, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru uns aluatul dar si pentru prajit
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • mai multe tipuri de ciocolata
  • fulgi de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • bombonele decorative
  • dulceata sau bezele
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi glazurate:

Aluat: Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle.

Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.

Pune drojdia dizolvata in lapte in bolul cu ingredientele uscate si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.

Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cam 10-15 minute pana nu se mai lipeste de maini.

Unge aluatul cu ulei si pune-l intr-un bol incapator si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Scoate apoi aluatul pe masa si intinde o foaie cam de 1 cm grosime si taie apoi cercuri cu ajutorul unui inel de bucatarie sau cu un pahar. Decupeaza apoi in mijloc cu un inel mai mic sau cu un capac de sticla de suc. Aduna resturile de aluat si procedeaza la fel pana epuzezi tot aluatul.

Incinge ulei intr-o tigaie mai adanca si prajeste gogosile pe ambele parti, la foc potrivit. Scoate gogosile pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Pentru glazurile de ciocolata, pune la fiert o craticioara cu putina apa si apoi topeste separat ciocolata in boluri diferite, pe baie de aburi. Pentru glazura roz, topeste ciocolata alba si amestec-o apoi cu dulceata de capsuni. 

Scufunda apoi fiecare gogoasa pe o parte in ciocolata, pune-le pe un gratar si decoreaza dupa plac. Lasa-le sa se intareasca putin ciocolata si serveste-le cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte