Desert la pahar cu cocos si mango

de katty in Dulciuri, 12 Dec 2021 | 2870 vizualizari

 

Dintr-o portie de lapte de cocos facut in casa am pregatit un desert usor la pahar .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 3 linguri zahar brut
    • un praf de sare
    • 2 linguri faina de cocos
    • 30 gr faina
    Crema:
    • 1 plic praf de budinca premium de vanilie
    • un praf de sare
    • 450 ml lapte cocos
    • 2 linguri zahar brun
    • 1 compot mango
    • 1 lingura cocos pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu cocos si mango:

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem cubulete.   Pentru crema punem praful de budinca impreuna cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Incepem sa turnam laptele rece si amestecam constant pana turnam tot laptele. Punem craticioara la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Acoperim craticioara cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Scurgem compotul de mango. Taiem fructele cubulete. Montam desertul in cupe de inghetata sau pahare alternand straturi de blat insiropate cu zeama de la compot, crema si fructe.Deasupra presaram putina nuca de cocos, Pastram  cupele la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu cocos si mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar