Desert minciunele, uscatele sau scovergi

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Feb 2022 | 4881 vizualizari

 

Eu le stiu de scovergi, in unele parti scovergile arata altfel, pana la urma ''cate bordee....atatea denumiri''. In fine, trec peste partea asta, m-au bantuit toata noaptea, habar nu am de ce, bine ca nu-s insarcinata...cu sarcini de partid, cine stie ce legi scoateam la imprimanta. Nu le-am scos la imprimanta, le-am prajit in tigaie, n-ai ce sa le faci poftelor, nu te poti pune contra lor, sigur nu castigi nimic. Nu-mi mai aminteam reteta dupa care ne facea mamaia cand eram mici, asa ca am dat cautare pe ''gogu'' m-am oprit la reteta Jamilei pentru ca aveam o smantana numai buna de scovergi.

 

INGREDIENTE

  • 200 g smantana cu 35% grasime
  • 50 ml lapte dulce cu 3,5 % grasime
  • 3 oua medii
  • 70 g zahar tos
  • cca 10 g sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • cca 550-600 g faina superioara de grau cu 000, eu am avut Baneasa
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele, uscatele sau scovergi:

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele. La final am adaugat faina, n-am pus-o pe toata, am pus 500 g apoi am mai adaugat cca 50 g, atat a fost nevoie. Am framantat aluatul cca 15 min, apoi l-am lasat sa se odihneasca 30 min. Dupa 30 min am intins o foaie subtire, am taiat fasii pe lungime si pe latime si am format scovergile, asa cum se vede si in fotografii. Am incins tigaia wok, am pus uleiul si apoi am prajit scovergile in uleiul incins. Am scos scovergile pe un servet sa se absoarbe surplusul de ulei, o paret le-am tavailt prin zahar pudra, iar altele le-am lasat nepudrate pentru cei care sunt in razboi cu zaharul. Delicioase, atat le trebuia sa nu fie la cat m-au bantuit toata noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele, uscatele sau scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu flori de salcam