Desert mini tarte cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 25 Ian 2018 | 2550 vizualizari

 

Delicioase!
Bune bunute  de te lingi pe degete, pe toate :)))) si rapide, se fac cat ai bate din palme! Aluat fraged care se topeste in gura, mere aromate si scortisoara parfumata, ce sa-ti doresti mai mult?

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 230 gr. faina ( plus pentru infainat)
  • 130 gr. unt gras (82% neaparat)
  • 50 gr. zahar pudra vanilat
  • un praf de sare
  • un ou mediu
  • 1 lingura plina de lapte

Umplutura:

  • 5 mere mari
  • cateva linguri zahar brun
  • zahar vanilat( eu am avut zahar brun vanilat)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor si inghetata de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu mere:

Aluatul se prepara simplu; untul rece taiat bucati se amesteca cu oul, faina, praful de sare, zaharul, laptele si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. 

Aluatul se infaineaza usor cu inca o lingura de faina si se imparte in opt bucati de marimea unei mingii de ping pong.

Pe o suprafata infainata, eu am folosit o foaie pergament, se pune putina faina si se intinde fiecare bucata cu mana in forma de mini tarta.

 Se formeaza toate tartele apoi se vor umple cu mere razuite, deasupra se presara zahar brun, vanilie si scortisoara.

Mini tartele se coc pana se rumenesc, in jur de 30 de minute, la 190 de grade Celsius.

Se scot din tava cand sunt reci si se pudreaza cu zahar pudra vanilat, iar deasupra se pune inghetata( optional).

Minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie