Desert negresa cu nuca si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2018 | 19467 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
Sponica si foarte delicioasa, negresa asta cu blat pufos ma scoate din orice incurcatura :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
  • nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuca si ciocolata:

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.

Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste.  O turnam peste negresa si presaram nuca maruntita.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare cu dimensiunile de 30/25 cm.

2

Se poate lasa si fara glazura de ciocolata, este pufoasa si delicioasa oricum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare