Desert negresa cu nuci si cirese

de Oana in Prajituri, 17 Mai 2018 | 25168 vizualizari

 

Nici nu pot sa va descriu cat de buna este aceasta negresa! Delicioasa! Nici nu te poti opri dupa un cubulet!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 5 linguri cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g cirese fara samburi
  • Glazura:
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile.
Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator.
Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste compozitia din bol, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.
Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.
Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine
glazurati cuburile de negresa si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui