Desert oua dulci cu fragi

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mai 2022 | 2939 vizualizari

 

E despre Oua...nu am reusit sa le fac de Paste, le-am facut acum, ca acum a picat momentul sa-mi testez formele de silicon

 

INGREDIENTE

  • forme de silicon jumatati de ou
  • 370 ml smantana pentru frisca
  • 80 g lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 foi de gelatina
  • cca 100 g fragi + 50 g frisca
  • ciocolata topita pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert oua dulci cu fragi:

Intr-o cana inalta am pus smantana pentru frisca, rece, am mixat-o bine, am oprit 50 g iar in restul am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Separat am pus la hidratat foile de gelatina, am pus pe baie de abur ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a devenit fluida, am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat foile de gelatina stoarse bine. Amestecul de ciocolata cu gelatina l-am incorporat in frisca cu lapte condensat. Separat am amestecat cele 50 g frisca cu fragii. Am turnat compozitia in formele de silicon in mijlocul fiecarei forme am pus un pic de fragi cu frisca.. Am bagat formele in lada frigorifica pentru cca 5 ore. Dupa 5 ore am scos formele de la frig, am scos din forme jumatatile de ou, le-am  asezat pe un platou si le-am ornat cu ciocolata. Numai bune de savurat.N-am avut eu chef de bibili, ca in capul meu era ceva de genul sa fac si ''galbenus'' in mijloc, data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert oua dulci cu fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ferrero Rocher