Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine

de trifadalia in Prajituri, 25 Noi 2018 | 1893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de untura
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 2 bucati clementine
  • 420 gr smantana
  • 3 cani de faina
  • 1lingura ulei
  • 150 ml lapte
  • sare
  • 2 plicuri de zahat vaniliat
  • 100 grame de meriosare
  • 100 ml zeama de la un compot de visine
  • 1 lingura de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine:

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din compot. 

Se pune untura intr-un castron impreuna cu sare si zaharul. Se amesteca energic pana la dizolvarea zaharului. Se pun ouale intregi amestecand din nou, coaja de la clementine, bicarbonatul stins cu zeama de la cele doua clementine, smantana, iar la urma cele 3 cani de faina. Se amesteca apoi din nou. 

Intr-un bol se pune cacaua si peste se toarna 3 linguri din aluatul rezultata, se amesteca si se da deoparte.

Aluatul fara cacao se toarna intr-o tava de copt de pune pe alocuri si din aluatul cu cacao, apoi se fac cu furculita cerculete pentru a se amesteca aluatul cu cacao cu cel fara cacao

Deasupra se adauga merisoarele hidratate, iar daca a mai ramas din zeama, se stropeste deasupta pandispanul si se pune la copt pentru 40 de minute. 

Cand este copt si racit, se pudreaza cu zahar vaniliat. 

TIPS-URI

1

se poate renunta la acea lingura de ulei, dar uleiul face acest pandispan mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere