Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

de violeta30 in Dulciuri, 12 Sep 2021 | 3341 vizualizari

 

Reţete de suflet
Papanaşii sunt favoriţii fetei mele şi de câte ori am ocazia, nu ezit să-i prepar pentru ea.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 gr brânză de vaci mai grasă
  • 300 gr de făină sau mai mult, în funcţie de cât de apoasă e brânza de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • un vârf de cuţit de sare

Pentru decor

  • smântână
  • dulceaţă de vişine sau după gustul fiecăruia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana:

Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de două ori înainte). Frământăm cu mâna si mai adăugăm făină dacă mai necesită. Aluatul trebuie să fie usor de modelat. Lăsăm aluatul să se odihnească vreo 15 minute. Formăm în palme câte un rotocol şi facem o gaură în centru pe care le vom pune apoi pe o tavă tapetată cu făină. La fiecare gogoaşă vom face câte o bilă. Le vom prăji în baie de ulei până se rumenesc pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de hârtie. Se asează pe farfurie câte o gogoaşă, se unge cu smântână şi dulceaţă si se potriveşte câte o bilă în centru care se decorează cu un moţ de smântână si o vişină din dulceaţă. Se servesc calde. Nemaipomenit de buni !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz