Desert pasca fara aluat

de JamilaCuisine in Prajituri, 29 Mar 2013 | 130362 vizualizari

 

Pasca fara aluat este desertul perfect pentru Paste. E festiva, se face usor, este extrem de delicioasa si va face furori printre invitati. Am tot primit cereri pentru o reteta de pasca pentru Paste, dar stiu ca multe dintre fete se feresc de aluatul de cozonac pentru ca e pretentios si greu de facut, asa ca m-am gandit sa fac prima data reteta de pasca fara aluat, care este foarte simpla si accesibila si in acelasi timp super gustoasa. 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza dulce de vaci
  • 6 oua mari
  • 400 gr smantana
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri de gris
  • 4 linguri de faina
  • 200 gr stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine, adaugam samantana si la sfarsit stafidele. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute. Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte, o scoatem din tava si o servim cu mare pofta.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta este important sa cumparati branza de vaci dulce, grasa si cu un continut cat mai scazut de apa.

2

De asemenea, puteti inlocui stafidele cu fructe uscate sau confiate.

3

Puteti pune iaurt in loc de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

poa 1

02.04.2015, 23:14

Cred ca este foarte buna!

danadanutza23 1

20.06.2016, 12:58

super

AnaSgarban 1

27.04.2019, 16:16

O reteta extrem de buna! As fi apreciat daca ati fi mentionat si sursa (banuiesc ca stiti la ce ma refer)!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat