Desert pasca fara aluat

de AlexTeacher in Dulciuri, 6 Apr 2017 | 27275 vizualizari

 

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata vrei sa-ti surprinzi familia cu un preparat traditional, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 700 g de branza de vaci scursa
  • 150 g de stafide hidratate in 100 ml de crema de whiskey
  • 150 g de faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita de fresh de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • extra faina si unt pentru tapetat forma de tort cu fund detasabil 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat:

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt. Incorporeaza treptat compozitia lichida peste cea solida, avand grija sa nu faci cocoloase. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie. Cand aproape s-au intarit, adauga zaharul si continua pana devin lucioase, iar castronul il poti tine cu susul in jos. Amesteca peste compozitia de baza jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impatureste-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrezi bulele de aer in interior.

Tapeteaza o forma de tort cu unt si faina. Adauga compozitia in forma de tort tapetata. Introdu-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Las-o acolo pentru 15 minute, dupa care scade temperatura la 150-160 de grade si las-o inca 35-40 de minute. Fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, inseamna ca s-a copt in totalitate.

Da-i ragaz sa se raceasca, dupa care scoate-o din forma si taie o felie. Incearca aceasta reteta si-ti garantez ca o sa-ti placa foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ksenya 1

07.04.2017, 11:23

Daca zici ca garantezi,atunci am s-o incerc si eu reteta ta.

Lau 1

07.04.2017, 19:43

CalugaruAngelica 1

07.07.2018, 10:04

Gustul este bun, am o problema mai gravă. Trece fara probleme testul cu scobitoarea dar după racire se lasa, nu mai e pufoasa, indiferent dacă am scos-o din tava sau am lasat-o sa se răcească in tava, fie am lasat-o sa se răcească in cuptor, fie afară rezultatul este același

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza