Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Prajituri, 26 Apr 2020 | 9625 vizualizari

 

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca am trecut la punctul 3: pofta trebuie alimentata! :))))
Nu a iesit bezeaua cea mai perfecta (s-a crapat) dar gustul e de vis! :X

 

INGREDIENTE

  • 214 g albusuri (asa le-am avut in cutie, nu stiu de la cate oua)
  • 300 g zahar alb mai fin
  • un praf de sare
  • 1 lgt otet alb
  • 2 lgt amidon
  • 250 g mascapone
  • 300 ml frisca lichida
  • fructe: capsuni (proaspete), afine si zmeura (de la congelator)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova cu mascarpone si fructe:

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa si care formeaza tepi. 

Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute la 175 de grade.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se pune spuma in forma de cerc ori direct cu lingura (cum am facut eu) ori cu ajutorul unui posh si i se da o forma mai frumoasa. Se aplatizeaza spuma dandu-i-se o forma rotunda si inalta de cca 5 cm. Din surplusul de spuma se fac 4 gramajoare mai mici care se aplatizeaza usor pentru a nu fi prea inalte.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se reduce temperatura la 115 grade. Se lasa timp de 90 de minute (la mine atat a durat si difera si in functie de felul cuptorului). Cand este gata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. La mine a stat in cuptor de seara pana a doua zi dimineata.

Se mixeaza mascarponele cu frisca batuta usor in prealabil pana se omogenizeaza.

Pe un platou se asaza cu grija blatul, este foarte casanta bezeaua. Deasupra se pun gramajoare din crema apoi se niveleaza usor cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun capsunile taiate in bucati mai mici, afine si zmeura. 

Se serveste imediat. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate face blatul oricat de mare sau mic il doriti. Eu am trasat cercul dupa ochi, nu am masurat.

2

In crema nu se adauga zahar deoarece bezeaua este suficient de dulce si se compenseaza.

3

Bezeaua se coace la temperatuta mica si este gata cand la o usoara bataie suna a gol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar