Desert placinta in straturi, de post

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Mar 2019 | 15291 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ina care se inspirase de la Miki, iar Miki de la mama ei( daca nu ma insel ) si cine stie pana unde se intinde lantul slabiciunilor culinare. Fiecare din noi a facut cum a vrut, cum s-a priceput......finalul este unul fraged si delicios. "" Retete de post creative " si cu premii atractive, alta rima n-am gasit....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeaam lamaie
  • un praf de sare
  • 700 g faina ( plus sau minus in functie de faina folosita )
  • Umplutura
  • 1,5 kg mere calite ( le-am avut la congelator)
  • 300 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta in straturi, de post:

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de sare si amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc unde punem apa, bicarbonatul si zeama de lamaie. Separat punem margarina la topit, nu trebuie sa se topeasca de tot, apoi adaugam uleiul si turnam totul peste faina. Dam drumul la robot sa framante. Cum am mai spus mai sus am mai adaugat 100 g faina pentru ca era prea moale aluatul, trebuie sa obtinem un aluat potrivit, nu foarte tare, dar nici foarte moale, aluat pe care putem sa-l intindem cu usurinta. Punem aluatul in folie alimentara si il dam la rece cca 1 ora 1 ora si 20 min. Cat sta aluatul la rece, amestecam merele calite ( am scos punga cu mere din congelator de seara si am lasat-o sa se dezghete) cu nuca macinata.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 35/25 cm, am tapetat tava cu hartie de copt. Am scos aluatul de la frigider l-am impartit in patru parti aproximativ egale si am intins prima foaie la dimensiunea tavii, am asezat-o in tava, cu ajutorul unei furculite am intepat foaia pe toata suprafata ei, apoi am intins un strat de mere cu nuca, am asezat foaia a doua si am procedat la fel ca prima data. La fel am procedat si cu celellalte foi, pana terminam foile si umplutura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava am pus un ibric cu apa, sa nu se arda pe fund placinta. Am lasat-o sa se coaca cca 40-45 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta in straturi, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

miki_a 1

16.03.2019, 05:51

Cleme, , mă bucur că ți-a plăcut rețeta și că ai probat-o! E o onoare pentru mine când bucatarașii găsesc inspirație în puținele mele rețete!

gaby_gabytza 1

13.12.2019, 10:05

La favorite cu ea

Geanina87 1

13.12.2019, 11:10

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta