Desert prajitura Boema

de ella49 in Prajituri, 21 Ian 2021 | 5938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos
  • 95 g faina alba
  • 30 g cacao
  • sare
  • vanilie
  • CREMA
  • 300 g ciocolata neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • SIROP
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • Decor
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam galbenusurile, vanilia si mai mixam putin. Apoi cernem faina si cacaoa si amestecam usor de jos in sus cu o paleta pana se omogenizeaza.Tapetam tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi punem apa si lasam pe foc pana da in clocot.Il lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem 300 de ml de frisca lichida pe foc si lasam pana e aproape de fierbere.Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele, lasam 2, 3 minute si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.Dam la frigider pentru 2 ore.Apoi mixam cu restul de frisca lichida.Daca vi se pare crema prea tare mai puteti adauga frisca lichida.

Dupa ce s a racit blatul il taiem patratele, mie mi au iesit 12 si cu un posh punem crema iar peste frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura