Desert prajitura Caraiman

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 10 Ian 2018 | 9746 vizualizari

 

Este o reteta de prajitura pe care o stiu de la mama mea. Este foarte buna si este una dintre retele mele prefarate de prajituri. Va recomand cu mare drag aceasta prajitura, deoarece este foarte delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 10 gr copt
  • o esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr zahar tos
  • 80 gr faina alba
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 1 l de lapte fierbinte
  • o esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr margarna
  • 50 ml apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Caraiman:

Blat: Amestecam bine zaharul cu ouale, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, uleiul, esenta de rom si praful de copt. Incorporam treptat faina in compozitie pana obtinem un aluat ca de paine. Il impartim in 6 bucati si coacem fiecare foaie pe dosul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina) 10 minute la 180 C.

Crema: Topim zaharul, apoi turnam faina si nucile si amestecam totul foarte bine. Luam crema de pe foc si adaugam putin cate putin laptele. Dupa ce am turnat tot laptele, punem crema pe foc, iar cand incepe sa se ingroase o putem lua. Dupa ce s-a racit putin, punem margarina si amestecam totul foarte bine.  

Glazura: Topim pe foc ingredientele si le amestecam bine pana se omogenizeaza foarte bine iar glazura este gata.  

Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie vom pune un strat de crema si vom continua asa si cu celelalte foi iar pe ultima foaie punem glazura. Lasam la rece 4 ore prajitura, apoi poate fi servita!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Caraiman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata