Desert prajitura cocosana

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 4 Sep 2017 | 7398 vizualizari

 

Este o prajitura foarte delicioasa, cu o crema care contine nuca de cocos. Sper ca aceasta reteta sa va placa si nu uitati sa o incercati !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar brun
  • un plic de praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 300 mililitri lapte
  • 100 grame de fulgi de nuca de cocos
  • 10 linguri de zahar tos
  • 4 linguri de faina
  • 100 grame de margarina
  • Glazura:
  • 100 grame de zahar pudra
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cocosana:

Blat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o crema alba si spumoasa. Adaugam pe rand in compozitie galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina si la final praful de copt. Amestecam compozitia cu mixerul dupa fiecare ingredient adaugat. Turnam compozitia intr-o tava(tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt 30 de minute, la o temperatura de 180C. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem si il lasam la racit, apoi il taiem(orizontal) in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele cu faina si zaharul. Punem compozitia pe foc si o amestecam incontinu cu un tel pana cand incepe sa se ingroase iar atunci adaugam nuca de cocos si amestecam foarte bine, apoi luam crema de pe foc. Lasam crema la racit 5 minute, apoi adaugam margarina si o incorporam bine in compozitie si punem crema la racit.

Glazura: Amestecam foarte bine cu o lingura toate ingredientele. 

Asamblare: Punem crema peste prima foaie de blat, o acoperim cu cealalta foaie iar pe deasupra o vom unge cu glazura, apoi vom pune prajitura la frigider pentu 2 ore. Dupa, prajitura este numai buna de servit. POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cocosana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ananas