Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt

de katty in Prajituri, 27 Mar 2021 | 13706 vizualizari

 

Cum ziceam mai devreme, a inceput curatenia de primavara in congelator. Si cum acolo zacea o cutie cu albusuri, le-am transformat intr-o delicioasa prajitura cu blat de bezea cu cocos si o crema acrisoara de iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine.
Si apropo, am probat si castronul pentru baia de abur. Este bestial.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 11 albusuri
    • 11 linguri zahar
    • 8 linguri nuca de cocos+ pentru presarat deasupra
    • 4 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 200 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 550 gr iaurt in stil grecesc cu ananas, portocale si mandarine
    • 300 gr frisca
    • 15 gr gelatina
    • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt:

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam  merisoarele.

Asezam jumatate de compozitie in tava mare de aragaz pe  hartie de copt.

Coacem 15-20 de minute la 170 de grade C, pana se rumeneste usor. Procedam la fel si cu cea de a doua jumatate. Lasam foile sa se raceasca.Taiem fiecare foaie  pe jumatate obtinand astfel 4 bucati egale.

Pentru crema punem mai intai la hidratat gelatina in 6 linguri apa rece. Batem frisca rece de la frigider pana se tine bine.

Infierbantam gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde si o amestecam cu 1 lingura de frisca, apoi o turnam peste toata frisca si omogenizam. Adaugam iaurtul cu fructe si zaharul pudra si amestecam usor cu o spatula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu branza si stafide