Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 3 Iun 2018 | 5195 vizualizari

 

Daca iubiti ciocolata, branza si visinele, si mai ales aceasta combinatie nu ezitati sa o incercati.
Picnicul bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • un varf lingurita praf de copt
Stratul de banza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
Jeleul de visine:
  • 500 g visine
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine:

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava din cuptor si turnam peste blat compozitia de branza. Introducem din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute pana se incheaga compozitia de branza. Oprim focul si lasam tava in cuptor pentru inca 15 minute.

Pentru compozitia de branza am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare, am adaugat amidonul, vanilia si apoi branza.

Dupa ce s-a racit prajitura, am adaugat peste branza jeleul de visine caldut.

Pentru jeleu am pus pe foc visinele cu zaharul si am lasat sa fiarba 15-20 de minute. Am amestecat amidonul cu 2 linguri de apa si l-am adaugat peste visine. Am mai lasat sa fiarba cateva minute, apoi am stins focul. Eu am folosit visine proaspete.

Am pus gelatina la inmuiat in putina apa, apoi am pus peste ea cateva linguri de lichid cald din jeleul de visine. Am amestecat bine gelatina cu jeleul de visine si l-am lasat sa se raceasca.

Introducem prajitura la rece cateva ore. Se taie mult mai bine si este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Dulciuri cu Georgiana 1

14.06.2018, 08:19

Multumesc frumos ! A fost un deliciu!

trifadalia 1

21.06.2018, 09:11

ador ciocolata, deci trebuie incercata si gustata

Ancutsa 1

19.07.2018, 13:07

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lapte condensat