Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mar 2017 | 6066 vizualizari

 

O prajitura minunata cu o crema delicioasa! 

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 7 linguri cu faina
    • 2 linguri cu cacaco
    • 2 linguri cu ulei
    crema:
    • 100 ml frisca lichida Hulala
    • 2 pachete de biscuiti Piknic
    • 3 linguri cu smantana
    • 2 linguri cu zahar pudra
    in plus:
    • 200 g ciocolata + 3 linguri de lapte pentru glazura
    • visine din compot + ciocolata alba pentru ornat
    • lapte pentru insiropat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte:

Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Iese un blat subtire ca cel de rulada. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem prin doua, dar nu pe vertical, ca nu este suficient de gros ci ca in imaginile urmatoare.

Pregatim crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare, pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender, zaharul pudra si amestecam pana incorporam bine.

Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema. Nivelam, adaugam celalalt blat si insiropam. Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele sa se subtieze si o punem deasupra prajiturii.

Portionam, punem cate o visina din compot deasupra si radem ciocolata alba.

 

TIPS-URI

1

Se poate insiropa blatul si cu compot de visine.

2

Puteti topi ciocolata alba si sa ornati dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao