Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2022 | 5377 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si aromata, pentru iubitorii de nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 6 oua mari
  • 12 lg zahar
  • 12 lg apa rece
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao

Crema de cocos:

  • 450 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 180 g nuca de cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte dulce
  • pt insiropat: lapte + esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori:

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte.

In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se incorporeaza cu miscari lente jumatate din albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 22x33 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor in tava apoi se pune blatul pe un gratatr si se lasa sa se raceasca complet.

In cealalta compozitie de galbenusuri se adauga cacao, se omogenizeaza bine apoi se incorporeaza restul de spuma, cu miscari usoare. Se coace blatul in aceeasi tava, tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru cca 20 de minute. Se face testul scobitorii. 

In timp ce se racesc blaturile, se prepara crema de cocos. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fundul dublu. Cand incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se adauga si untul si se amesteca continuu pana devine cremoasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca crema.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul maro. Se insiropeaza cu laptele si esenta de rom, se toarna crema de cocos iar deasupra se asaza blatul galben, insiropat.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu laptele dulce. Dupa ce se topeste si se omogenizeaza ciocolata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede. Se lasa la racit.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si bagat in apa inainte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui glazura de ciocolata cu zahar pudra presarat deasupra.

2

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri