Desert prajitura cu crema de lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 18 Noi 2020 | 11289 vizualizari

 

Am pornit de la celebra reteta a gaby_duceag , am facut mici modificari, au iesit doar doua blaturi, dar la fel de buna. A avut mare succes prajitura asta si cred ca de sarbatori o voi repeta. Multumesc pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina alba
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa rece
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de lamaie:

  • 500 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 50 g amidon
  • zeama de la o lamaie (sau dupa gust)
  • 150 g unt
  • 2-3 lg nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lamaie:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. La final se pune apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna apoi peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se adauga in 2 reprize si faina cernuta si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema de lamaie: Intr-o oala cu fundul dublu se pune amidonul si zaharul. Se amesteca usor cu telul apoi se toarna putin cate putin din lapte, amestecand energic sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. 

Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga untul. Se amesteca bine pana se incorporeaza untul si se obtine o crema fina, delicioasa. La final se pune zeama de lamaie, dupa gust. 

Pe un platou se pune primul blat si se unge cu jumatate din crema de lamaie. Se asaza al doilea blat apoi se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca de cocos. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

2

Se poate adauga zeama de lamaie in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom