Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 6 Dec 2020 | 14115 vizualizari

 

Aveam o cutie cu albusuri pe care o tot mutam dintr-un loc in altul prin congelator si am zis ca trebuie sa fac ceva cu ea ca mai mult ma incurca. Am dat o cautare pe google si m-am oprit la o reteta de-a lui Chef Nicolaie Tomescu https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/prajitura-din-albusuri-cu-cacao-si-crema-de-cocos/. Arata bine prajitura, era pe gustul meu, aveam de toate asa ca m-am pus pe treaba. Mie mi-a iesit mai mare prajitura pentru ca am avut cantitate dubla de albusuri, asa ca am adaptat reteta.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 250 g albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 120 ml apa clocotita

Crema de cocos:

  • 1 litru de lapte
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 g faina alba
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • ciocolata rasa pt decor
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos:

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. La final se toarna apa fierbinte si se omogenizeaza amestecul.

Se imparte compozitia in doua. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se intinde jumatate din compozitie. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute. La fel se procedeaza cu restul de aluat. Dupa ce s-au racit blaturile se taie in doua jumatati fiecare.

Crema de cocos: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul, zaharul vanilat si faina si se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi nuca de cocos si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se trage oala deoparte si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul si se amesteca bine.

Pe un platou se asaza o foaie de blat, se unge cu crema, se pune a doua foaie, din nou crema si se continua pana la final, avand grija ca si peste ultima foaie sa intindem crema. Se rade deasupra ciocolata sau daca aveti, se pot presara bombonele. 

Se da tava la rece pentru cateva ore apoi se potioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot injumatati cantitatile daca se vrea o prajitura mai mica.

2

Dupa 2 zile este si mai buna prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de marshmallow si glazura cu orez expandat