Desert prajitura cu frisca si fragi

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Mai 2022 | 2702 vizualizari

 

Am adunat azi ''bruma '' de fragi copti si cum aveam niste smantana de frisca care se cerea executata urgent, m-am sucit, m-am invartit si pana la urma au iesit doua deserturi minimaliste. 

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 18/22 cm)
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte cu 3,5% grasime
  • colorant gel galben
  • fulgi de ciocolata cca 100 g
  • Frisca
  • 350 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • fragi proaspeti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu frisca si fragi:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul amestecat cu lapte. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 18/22 cm, am turnat compozitia in tava, apoi am presarat fulgii de ciocolata, cu o spatula am amestecat compozitia si apoi am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 20 min, facem si testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca bine blatul, apoi am taiat marginile.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o bine, apoi am adaugat zaharul pudra vanilat si am mai mixat 1-2 min, pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Am asezat blatul pe un platou, l-am portionat in 8 bucati, intr-un posh am pus frisca si am ornat cu frisca si cu fragi. Simplu si gustos, nimic sofisticat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca si fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie