Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2018 | 6908 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la checul umed al Merisoarei. Multumesc, Merisor, tare buna a fost! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 200 ml ulei
  • 300 ml apa
  • un praf de sare
  • un borcan de 370 g cu gem de prune cu nuci
  • 2-3 lg zahar
  • 400 g faina alba
  • 40 g cacao
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • o mana de nuci
  • cateva prune
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post:

Intr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine.

Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula. Se adauga si cateva nuci taiaite mai marunt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se lasa deoparte.

Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie in felii mai subtiri (prunele au fost mai mari si le-am taiat in 6), altfel se taie in 4. Se asaza peste blat cu partea din interior in sus. Se apasa usor cu ajutorul unei lingurite pentru a intra in blat, dar nu de tot.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Se poate pregati si fara prune.

2

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide