Desert prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 25 Dec 2021 | 3264 vizualizari

 

O prajitura de post delicioasa,care se prepara usor si repede.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg.mere
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pachet margarina/unt
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g. nuca tocata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare.

Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca.

Untul /margarina se imparte pachetul in 3.

Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina si o tapetam cu pesmet.

Peste pesmet punem 1/3 margarina taiata cubulete.

Adaugam 1/2 din ingredientele uscate si nivelam usor.

Apoi punem 1/3 din cantitatea de mere rase.

Partea de ingrediente uscate,unt si mere.

Deasupra sa fie un strat de mere peste care adaugam nuca .

Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 45 minute.

Se lasa la racit.

Se taie si serveste rece.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Merele rase se storc usor,sa nu fie uscate.

2

Se poate folosi unt sau margarina( am preparat cu fiecare din ele si este delicioasa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci fara aluat