Desert prajitura cu mere si bezea

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Oct 2018 | 7500 vizualizari

 

Ma gandeam de mult timp sa pregatesc o prajitura cu mere si bezea, asa ca am pus mana pe treaba. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-bezea-83243.html si vreau sa va spun ca a iesit o prajitura foarte buna. La aluat am mai rotunjit unele cantitati ale ingredientelor si am adaugat un plic de zahar vanilat, iar la umplutura am folosit zahar normal si nu am folosit zeama de lamaie si untul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (8 g)
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se incepe pregatirea aluatului: galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, uleiul, faina cernuta si praful de copt si se mixeaza. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Cand blatul este aproape copt, se adauga merele calde peste el. Se pregateste rapid bezeaua, mixand albusurile cu un oraf de sare, apoi cu zaharul. Se pune bezeaua peste mere si se introduce prajitura din nou la cuptor pana cand este rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni