Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2017 | 7744 vizualizari

 

Salvasem reteta postata de Mihaela (miki_a) cu gandul de a o prepara. Si i-a venit randul. Cu unele modificari la umplutura, a iesit tare buna! Multumesc, Miki! >:D<

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 600 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg zahar
  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • un pachet margarina
  •  umplutura:
  • mere rase (puse pe iarna la borcan)
  • 100 g nuca macinata
  • scortisoara dupa gust
  • 2 lg zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu mere si nuca (de post):

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiunea 20 x 30 cm. Se asaza prima foaie, se unge cu mere rase, se presara nuca macinata si scortisoara. Se continua tot asa, iar pe ultima foaie, se presara deasupra zahar brun.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura, se poate folosi si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie