Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

de mirela0911 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 4375 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa si aromata din care iti vine sa tot mananci ... si mananci ...:D
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta de migdale marocana

Pt. crema:

  • 100 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • migdale macinate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. 

Intr-un bol se amesteca bine migdalele macinate cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Siropul: Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa la racit apoi se adauga esenta de migdale, dupa gust.

Crema de lapte cu ciocolata alba: Intr-o oala de inox se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune in crema. Se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa putin apoi se incorporeaza untul. Se lasa crema la racit.

Pe un platou se pune jumatatea de blat si se insiropeaza. Se unge cu 2/3 din crema de lapte apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Deasupra se presara migdale macinate.

Se da la rece inainte de a se portiona.

Pofta buna!

  

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere