Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de PieleAlina in Prajituri, 9 Mar 2019 | 6658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao:
    • 150 gr. de unt (temperatura camerei)
    • 100 gr. zahar pudra
    • 250 gr. de faina
    • 1 lingura cacao
    • 5 gr. praf de copt
    • 2-3 linguri de lapte
    Blatul de cocos:
    • 6 albusuri'
    • 6 linguri de zahar
    • 200 gr. fulgi de cocos
    Crema de vanilie:
    • 6 galbenusuri
    • 3 linguri de faina
    • 200 gr. zahar
    • 300 ml lapte
    • 250 gr. unt (82%grasime) la temperatura camerei
    • esenta de vanilie sau extract de vanilie
    Decor:100 gr de ciocolata si 1 lingura de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o lingura de lapte. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se intind doua foi egale. Pana am preparat blatul de cocos, aluatul de cacao l-am pus in frigider la rece. Blatul de cocos Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, aopi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga nuca de cocos si amestecam cu o spatula de sus in jos. 

Intr-o tava punem o foaie de cacao, peste foaie punem blatul de cocos obtinut , iar peste punem cea de a doua foaie de cacao. Se introduce tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Crema de vanilie
Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Intr-o cratita se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se adauga laptele in fir subtire mixand in continuare. Cratita se pune pe foc, se amesteca continuu cu telul pana cand crema s-a ingrosat, la sfarsit se adauga esenta de vanilie dupa gust. Separat se mixeaza untul moale pana cand acesta devine spumos, apoi se adauga treptat crema in unt. Crema obtinuta se pune peste blatu copt si racit. Peste crema se poate pune ciocolata rasa sau o glazura de ciocolata. Pentru glazura, se topeste ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi si se distribuie peste crema racita bine si peste se presara nuca de cocos.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face, daca doriti, doar o foaie de blat negru, fara sa o impartiti in 2 parti egale si va iesi o foaie mai groasa, iar peste foaie se adauga blatul cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat reteta de chec pufos si economic