Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Veronica22 in Prajituri, 18 Ian 2020 | 2460 vizualizari

 

Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive.
"Bunatati pentru Craciun".

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • 500 gr faina
  • 120 gr nuca macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 75 gr amidon
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:

Foi:

Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.

Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.

Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.

Crema:

Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.

Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.

Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie