Desert prajitura cu zmeura si piscoturi

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Ian 2022 | 3159 vizualizari

 

Nu aveam nici un chef dar am zis ca merit si eu ceva dulce de Sf. Clement, asa ca am improvizat o prajitura cu ce am avut prin zona.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi 53 buc + lapte pentru inmuiat
  • Crema
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar brun
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Glazura
  • 470 g fondant
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 linguri apa
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si piscoturi:

Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 2 oua cu zaharul brun, am adaugat 100 ml smantana pentru frisca si 100 g ciocolata aba, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine, am lasat cca 10 min compozitia sa se mai tempereze apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu zmeura.

Asamblare : Am imbracat o tava cu folie alimentara ( dimensiuni 29/24 cm ), am asezat ca baza un strat de piscoturi inmuiate in lapte, peste piscoturi am intins 1/2 din crema, am nivelat apoi am aplicat al doilea strat de piscoturi inmuiate in lapte, cate 20 piscoturi pe fiecare strat. Am intins restul de crema, am nivelat, deasupra am presarat un strat din piscoturi sfaramate.

Glazura : Fondantul impreuna cu ciocolata neagra le-am pus intr-un castron de inox, am asezat castronul pe baie de abur,cand a inceput sa se dizolve am adaugat si apa si am amestecat pana am obtinut o glazura fluida.

Am turnat glazura peste stratul de piscoturi sfaramate, am nivelat repede, sa nu apuce sa se intareasca glazura. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am scos prajitura din tava, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura. Nu au iesit ele chiar perfecte dar sunt mancabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura