Desert prajitura cuburi de gheata

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 140931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 gr cacao 
  • 80 gr faina
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 220 gr margarina
  • Sirop: 
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta portocale ( sau esenta rom,vanilie)
  • Decor: 
  • 300 ml frisca
  • margeluse decor (sau cacao)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cuburi de gheata:

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea.

Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine.

Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare.

Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si coace mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute (poti face proba scobitorii sa vezi daca e gata).

Pentru sirop : fierbe apa cu zaharul pana se topeste, iar cand s-a racit adauga esenta dorita.

Prepara budincile dupa instructiunile de pe plic, iar cand s-au racit adauga margarina la temperatura camerei frecata cu 2-3 linguri de zahar si amesteca pana la omogenizare.

Insiropeaz blatul, pune crema de vanilie si niveleaza (am tinut cca 30 minute budinca la frigider inainte sa o pun).

Pune si frisca batuta bine, niveleaza, apoi traseaza dungi cu o furculita si decoreaza dupa plac. 

Lasa prajitura la rece cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:26

O prajitura super buna

Mitinita 1

22.05.2013, 23:20

Am incercat-o si eu cu budinca de cafea,excelenta

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine