Desert prajitura de post cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Noi 2021 | 7175 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe youtube, eu am facut unele modificari, dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Foi mici de napolitana 4 buc
  • 400 ml apa
  • 150 g margarina unirea
  • 125 g zahar
  • 140 g alune sarate, prajite si macinate
  • 200 g rahat colorat
  • 30 g stafide
  • esenta de fistic
  • 400 g biscuiti populari macinati
  • 50 g cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de napolitana:

Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si am amestecat pana ce a inceput sa se topeasca zaharul si margarina, am adaugat alunele macinate, rahatul si stafidele , am lasat sa clocoteasca cca 4 min. Separat am amestecat biscuitii macinati cu cacao si esenta, apoi am turnat amestecul din tuciulet, am omognizat totul, apoi am intins umplutura peste foile de napolitana, una peste alta.. Am invelit prajitura in folie alimentara si am bagat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)