Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

de Oana in Slow Cooker, 27 Noi 2018 | 6887 vizualizari

 

Imi plac la nebunie prajiturile facute la slow cooker, ies super pufoase, usor umede in interior, nu sunt inecacioase, sunt nemaipomenite! Prajitura asta de post este atat de buna! Neaparat sa o faceti si voi! Eu am facut-o la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital.

 

INGREDIENTE

    • 200 ml ulei
    • 300 ml apa
    • 380 g gem de prune cu nuca
    • 3 linguri zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingura zahar vanilat
    • 400 g faina alba
    • 40 g cacao
    • 1 lingurita scortisoara
    • 10 g praf de copt
    • 4-5 prune
    • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci:

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul.

Se amesteca bine cu un tel.

Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia.

Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna.

Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula.

Se pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, se rastoarna compozitia se niveleaza usor.

Se asaza deasupra prunele taiate in patru.

Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pt 2 ore.

Cand programul s-a terminat se scoate prajitura si se lasa la racit pe un gratar.

Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata la slow cooker Crock-Pot