Desert prajitura de vis

de miremirc in Prajituri, 26 Ian 2013 | 328550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 10 albusuri
  • un praf sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt (80-82 % grasime)
  • 20 biscuiti simpli
  • 100 ml cafea indulcita
  • 3 llinguri lichior cafea (sau coniac, rom )
  • 200 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
  • Decor :
  • cocos
  • bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de vis:

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.

Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza. Aceasta crema o impartim in 3.

In plus topim pe aburi 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 linguri ulei. Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.

Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul. Dam la rece pentru a se intari ciocolata, circa 20 minute. Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

oana_pisicutza16 1

12.12.2014, 19:05

foarte gustoasa abia astept sa o incerc si eu

denyy10 1

15.12.2015, 11:10

Pt.a nu fi gretoasa eu adaug zeama de la 2 lamai sau de la 2 portocale.Iese super gustoasa asa ! Incercati!

Sidy 1

17.12.2018, 08:23

A ajuns preferata familiei ! Arata minunat pe masa festiva...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si cafea