Desert prajitura Eugenia

de ela in Prajituri, 8 Oct 2014 | 75300 vizualizari

 

Am vazut reteta undeva pe fb si mi-a placut tare mult...am schimbat cate ceva pe la ea...nu am folosit praful de budinca, ci am facut eu crema de vanilie..este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • eugenii cu crema 
  • 1,5 l lapte
  • 100 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
  • 4 linguri faina
  • cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
  • esenta rom
  • 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Eugenia:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.

Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam pana se ingroasa crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.

Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile si le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.

Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Cautati eugenii cu crema mai groasa (se gasesc la kilogram), depinde cat de mare este tava atatea bucati.

2

Initial reteta era facuta cu 2 plicuri de budinca de vanilie, daca va este mai usor faceti cu budinca. Eu am preferat crema facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Eugenia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

jolygina 1

09.10.2014, 22:47

ce tare nu stiam a exista prajitura cu numele meu

gaby_duceag 1

09.10.2014, 22:50

ce buna tre' sa fie tu Eluco!
Rar iti vad ochisorii p-aci

ela 1

09.10.2014, 23:07

Gabi sunt mereu pe aici dar pe fuga,nu am timp sa socializez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru