Desert prajitura Flodni

de Criss in Prajituri, 20 Dec 2018 | 8797 vizualizari

 

Prajitura Flodni este o prajitura care provine de la evreii din Ungaria si are mai multe foi si umpluturi (mac, mere, nuca si magiun). Pe cea cu magiun am sarit-o, pentru ca nu ma omor dupa el si mi s-a parut perfecta asa cum am facut-o. Si a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat din ea. Pentru aceasta prajitura am folosit o tava 20/30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: 
  • 750 g faina 
  • 150 g zahar pudra 
  • 3 oua 
  • 250 g unt moale (am pus un pachet de unt si o lingura de untura) 
  • 250 g smantana (Monor, 16% grasime) 
  • 25 g drojdie proaspata (Budafok) 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac: 
  • 400 g mac macinat 
  • 200 g zahar 
  • coaja de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: 
  • 400 g nuca macinata 
  • 200 g zahar 
  • coaja de lamaie 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 200 ml lapte
  • Umplutura de mere: 
  • 1.5 kg mere 
  • 150 g zahar 
  • 2 linguri gris 
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Flodni:

Aluatul pentru foi l-am facut foarte usor, folosindu-ma de fantasticul robot Tefal Masterchef Gourmet. In bolul robotului, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand drojdia se lichefiaza. Se adauga untul moale, ouale, smantana, zaharul vanila, coaja de lamaie si faina si se lasa robotul sa-si faca treaba :). Vom obtine un aluat moale si elastic, pe care il vom imparti in 4 bile egale. (Daca aluatul se lipeste, mai adaugam o lingura de faina si framantam putin inainte de a-l imparti in 4 parti egale.)

Umplutura mac: Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. Se omogenizeaza si se lase deoparte pana ne vom ocupa de celelalte umpluturi.

Umplutura nuca:Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca, pana cand ne ocupam de mere.

Umplutura mere:

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se stoarce sucul cu mainile, astfel incat merele sa ramana cat mai uscate. Se adauga zaharul, scortisoara si grisul si se omogenizeaza.

 

Asamblare prajitura:   Se intinde prima foaie pe hartie de copt si cu tot cu hartie se pune in tava. Peste prima foaie se pune umplutura de nuca si se niveleaza frumos. Se intinde cea de-a doua foaie, tot pe hartie de copt, apoi se intoarce foaia peste umplutura si se ia hartia de copt. (Cel mai usor se lucreaza intinzand fiecare foaie pe hartia de copt, altfel riscam sa se rupa foile, ele fiind destul de subtiri si sa ne chinuim inutil. ) Peste a doua foaie punem umplutura de mac si acoperim cu a treia foaie. Acum punem si umplutura de mere si acoperim prajitura cu ultima foaie. Prajitura se inteapa cu furculita, intepand pana jos, pentru a nu se umfla la copt. Se coace prajitura aproximativ 45-50 minute, la foc mic, in cuptorul preincalzit, e treapta a doua a aragazului. Dupa racire, se pudreaza cu zahar si se taie in felii dreptunghiulare. Este foarte frageda si foarte gustoasa si aromata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Flodni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cafea