Desert prajitura Mimoza

de Ina in Prajituri, 27 Oct 2012 | 103390 vizualizari

 

O prajitura delicioasa pe care am facut-o prima data in clasa a X-a, dupa o reteta preluata de la profesoara mea de chimie :D Gustul acestei prajituri compenseaza munca depusa! Reteta cu numarul 300 :)

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 ou
  • 100 g margarina Rama
  • o cana de zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte
  • faina alba
  • Crema:
  • 200 g unt
  • o cana cu zahar farin
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri cu gris
  • o lingura cu esenta de fistic
  • In plus : gem de prune
  • Glazura:
  • 2 albusuri
  • o cana de zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimoza:

Foile: Se pun ingredientele pe foc pana incep sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Intindem pe rand 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina.  

Crema: Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata. Separat, fierbem 250 ml de lapte cu 4 linguri de gris, obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca, apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si  o lingura cu esenta de fistic.

Asamblare: Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris  si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu  un strat consistent de gem de prune. Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie, pe care o glazuram. 

Glazura: Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.

Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor. Pastrarea greutatilor pe prajitura se face doar pentru 2-3 ore, dupa care prajitura se tine la rece inca 24 ore inainte de a se portiona.  

TIPS-URI

1

Desi gemul de prune se preteaza cel mai bine la aceasta prajitura, el poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem acrisor ( ex. de caise)

2

La realizare glazurii nu exagerati cu frecatul albusurilor pe baia de apa fierbinte, intrucat riscati sa se pietrifice si sa nu mai puteti intinde glazura pe prajitura . Eu asta am patit, de aceea am incercat sa salvez situatia cu fulgi de cocos presarati peste "gramajoarele" de glazura 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (125)

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:32

cat de bine arata...

claudiaO 1

26.11.2013, 11:44

arata bine tare..cred ca este foarte buna ...hmmm

remusiserban 1

12.02.2023, 11:05

Daca ati facut prajitura in clasa a X-a dupa o reteta preluata, acum ar trebui sa indicati cantitatile mai exact. Cat are o cesca si cata faina?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii