Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 30 Apr 2017 | 10186 vizualizari

 

Nici nu ai ce sa zici, e un deliciu total!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5-6 mere mari
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • frisca lichida
  • ciocolata razuita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. 

In acest timp, se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare, apoi se adauga tot zaharul. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor, numai prin rasturnare de 10-12 ori.

Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi, deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, in primele 20 de minute, nu se deschide cuptorul.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se asaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Se unge prajitura cu aceasta crema, apoi deasupra, se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe si de preferat, sa fie cat mai multe, este delicioasa.

2

Se poate prepara si tort de acest gen.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 30 x 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

-Licurici- 1

21.03.2018, 16:03

Foarte buna!

Ancutsa 1

29.08.2018, 11:40

Delicioasa!

Bya Ralu 1

29.08.2018, 13:39

ce faina e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bavareza de portocale