Desert prajitura tavalita cu cocos

de xana in Prajituri, 8 Iun 2014 | 63772 vizualizari

 

Cum duminica nu e duminica fara prajitura pe masa, azi sotul a dat comanda de tavalita, noua lui prajitura preferata :) Am incercat multe retete si toate mi-au placut. Reteta glazurii, cu foarte mici modificari, am luat-o de la Cristina, aici http://www.bucataras.ro/retete/cuburi-cu-miere-si-nuca-de-cocos-59521.html, careia ii multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 gr margarina topita
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • 220 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri esenta rom
  • 1 lingura miere
  • 1 praf de sare
  • cocos pentru tavalit (cca 150 gr)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu cocos:

Pentru blat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem apa rece si esenta si mai batem cateva secunde. Adaugam fulgii de cocos si faina si amestecam cu o spatula. Urmeaza jumatate din cantitatea de albusuri si cu miscari de jos in sus le incorporam in amestecul de galbenusuri si faina. Adaugam si restul de albusuri si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava inalta cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana trece testul scobitorii.

Pentru glazura, punem toate ingredientele pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa, astfel incat atunci cand lasam sa cada o picatura de glazura intr-un pahar cu apa rece, aceasta ramane ca o biluta si nu se desface in apa.

Taiem blatul rece in patratele, apoi le trecem pe fiecare prin glazura, care trebuie sa fie inca calduta, apoi prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:11

cristeena20 1

12.06.2014, 12:07

uns din preferatele mele!

simonaa 1

08.09.2015, 21:14

ai scis la reta la glazura o lingura dar nu ai mai continuat poti sa scrii?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalita de post