Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Apr 2022 | 3063 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac compozitia intr-o tava mai mica, dar mi-am amintit de formele de silicon pe care le am si am zis ca e o idee buna, sunt mai aspectoase prajiturelele.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 225 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g cacao
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g alune prajite si taiate grosier
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 2 linguri pline cu dulceata de piersici rosii
  • 1 banana cca 60 g
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 25 g margarina
  • 1 lingura de rom
  • Glazura
  • fondant alb si cu cacao
  • Decor
  • cirese confiate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri de post, cu glazura de fondant:

Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit stiam eu ca o sa-i gasesc locul), uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet si am mixat cateva minute. Ingredientele umede le-am incorporat in ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia. Am uns cu putin ulei formele de silicon, asa preventiv ca nu sestie ce le apuca- pe forme- si-mi lipeste compozitia. In fiecare forma am pus cate 2 linguri pline de compozitie, am umplut 7 forme. Am pus formele in tava aragazului, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Le-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Intr-o craticioara am pus apa, zahar, cacao si matgarina cubulete, am pus la fiert, cat sa dea in 3-4 clocote,am stins focul , am adaugat romul si am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce sau racit bine prajiturile le-am scufundat in sirop, le-am asezat pe un gratar si am pus la topit fondantul, am glazurat prajiturile si le-am lasat sa se intareasca glazura. Nici nu zici ca sunt de post, foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post, cu glazura de fondant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida