Desert reteta de preparare a papanasilor

de cristeena20 in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 85831 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • putina sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr afine proaspete
  • 2 linguri zahar
  • putina smantana dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare).

Lasam sa se odihneasca 10 minute la rece.

Intre timp punem afinele cu zaharul si putina apa la fiert pentru 10 minute, pana sosul se leaga. Stropim cu putina zeama de lamaie si dam deoparte sa se raceasca.

Punem ulei la incins si formam papanasii rotunzi cu o gaura in mijloc. Facem si o bila pentru fiecare. Din aceasta cantitate ies 5 papanasi mari.

Ii prajim pe ambele parti cam 3 minute si ii scoatem pe hartie absorbanta. Ii servim cu dulceata de afine si turnam putina smantata dulce deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta domneasca cu branza dulce