Desert rulada cu mascarpone si dulceata

de Ancutsa in Prajituri, 29 Aug 2020 | 4563 vizualizari

 

Am pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 40 ml apă rece,
  • 50 ml ulei,
  • 110 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 1 linguriță cacao,
  • ½ linguriță coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir
  • În plus:
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mascarpone si dulceata:

 

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3 linguri din aluat.

Compoziția păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.

 Compoziția cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele cu o scobitoare.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea,  a ieșit pufos și gustos.

 Când blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.

 

După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/rulada-cu-mascarpone-si-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema la rece